Campania anti-drog “Baia Mare ia ATITUDINE. Spune NU DROGURILOR!” inițiată de primarul interimar Doru Ioan Dăncuș continuă pe străzile din municipiul Baia Mare

Direcția de Asistență Socială Baia Mare în parteneriat cu Asociația Filantropia Maramureș au demarat astăzi o nouă serie de acțiuni în cadrul campaniei anti-drog și de creștere a siguranței pe străzi și în școli “Baia Mare ia ATITUDINE. Spune NU DROGURILOR!”. Cinci echipe mixte formate din asistenți sociali, asistenți medicali, preoți și polițiști locali au desfășurat activități specifice de informare a tuturor categoriilor sociale, în scopul de a preveni și contracara efectele nocive ale consumului de droguri în municipiul Baia Mare.

Acțiunea a fost desfășurată în mai multe zone din oraș, printre care: Parcul Gării, Parcul Mara, Parcul Dacia, Parcul Regina Maria și zona RFN. Specialiștii au discutat în special cu tinerii, o categorie mult mai predispusă consumului de substanțe interzise, dar și cu părinți, pe tema consumului de droguri, a pericolelor pe care aceste obiceiuri le implică.
“Le-am prezentat tinerilor și părinților, precum și tuturor băimărenilor cu care am avut ocazia să discutăm azi, programele de sprijin pe care le desfășurăm în cadrul acestei campanii anti-drog. Sunt programe menite să întâmpine problemele cu care se confruntă dependenții de astfel de substanțe, dar și apropiații și persoanele din familie care trec printr-un adevărat iad în astfel de situații. Obiectivul campaniei pe care o desfășurăm este de a sări în ajutorul victimelor acestui flagel, de a combate în mod eficient și concret consumul de substanțe interzise și efectele nocive ale acestuia. Nu putem face asta prin incriminarea victimelor, cum se întâmplă, din păcate, în multe locuri. Putem să avem rezultate pozitive în această luptă doar prin a sări în ajutorul persoanelor dependente care necesită sprijin și prin a-i informa cât mai bine atât pe ei cât și pe cei din jurul lor” - Diana Hîrb, directorul Direcției de Asistență Socială Baia Mare.


Acțiunile vor continua în zilele următoare prin sesiuni de informare privitoare la pericolul consumului de droguri și soluțiile pe care autoritatea locală le oferă celor aflați în nevoie. Vor fi prezentate cetățenilor programele de consiliere psihologică, medicală și consiliere socială pe care le derulăm, grupurile suport și sesiunile de discuții deschise cu foști dependenți, dar și cele de consiliere spirituală și vocațională atât în rândul tinerilor cât și în rândul adulților. Vor fi organizate, de asemenea, campanii educative, activități de prevenție precum și acțiuni de sprijinire a persoanelor aflate în situații de risc.
Campania anti-drog “Baia Mare ia ATITUDINE. Spune NU DROGURILOR!”, inițiată de primarul interimar al municipiului Baia Mare Doru Ioan Dăncus, este derulată și implementată pe termen nelimitat de către Municipiul Baia Mare, prin Direcția de Asistență Socială și în parteneriat cu organizații neguvernamentale și are ca scop stoparea și prevenirea consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor și a altor categorii sociale, un fenomen tot mai răspândit inclusiv în unitățile de învățământ.