Beneficiile fructelor în alimentația antepreșcolarilor

Zilele acestea, în Creșele din Baia Mare, personalul medical al cabinetelor medicale școlare din subordinea Direcției de Asistență Socială a desfășurat activități de educație pentru sănătate având ca temă importanța fructelor în alimentație.

În creșă, copilului îi sunt furnizate două mese principale și două gustări, acestea reprezentând aproximativ 75 - 80% din nevoile nutriționale ale unei zile. Deprinderile unor obiceiuri alimentare sănătoase se formează încă din copilărie. Astfel, se constituie „temelia” pentru un ritm de creștere corespunzător.

Alimentația echilibrată presupune consumul de alimente din cele trei clase alimentare: glucide, proteine și lipide, dar și prezența în alimentație de vitamine, minerale sau fibre într-un raport bine stabilit. Cele mai importante vitamine și mineralele regăsite în fructe sunt: vitamina C, vitamina A, vitamina E, magneziu și potasiu. Fructele contribuie la întărirea sistemului imunitar și la menținerea unei digestii sănătoase.