Centrul Social pentru Persoane cu Dizabilități ''Phoenix''

Centrul Social pentru Persoane cu Dizabilități ''Phoenix''

Servicii de recuperare socio-medicală

Centrul Social Phoenix ofera servicii de recuperare socio medicala  persoanelor din municipiul  Baia Mare astfel:

a) servicii sociale cu caracter primar:   informare, consiliere (sociala si psihologica), personală și familial, mediere, igienizare, cercetare participativă, instruire, consiliere de grup pentru beneficiari și familiile/reprezentanții legali ai acestora

b) servicii sociale specializate: hidroterapie, termoterapie, balneoterapie, fizioterapie, kinetoterapie, logopedie, psihoterapie, activități educative, activități ocupaționale, alte activități sociale.

Serviciile specializate în recuperare socio-medicală sunt efectuate  de către personal specializat.

Servicii de specialitate:

Servicii de recuperare socio-medicala: se realizeaza la solicitarea beneficiarilor si la recomandarea medicului de specialitate (kineto-balneo-fizioterapeut), care intocmeste fisa de tratament specific

  • kinetoterapie ( gimnastica medicala, efectuata de catre kinetoterapeuti, care cuprinde exercitii specifice de recuperare motorie.)
  • ergoterapie (activitati recuperatorii , furnizate de catre educator ergoterapeut, cuprinde servicii de terapie ocupationala pentru dezvoltarea si recuperarea motricitatii fine.)
  • terapie psihologica (furnizata de catre psiholog, are in vedere consilierea psihologica si psihoterapia persoanelor, copiilor cu tulburari de dezvoltare)
  • fizioterapia ( furnizata de catre asistent medical specialitatea balneofizioterapie. Cuprinde aplicarea planului de tratament emis de dr specialist prin furnizarea terapiilor cu curenti, laser, parafina, ultarsunet, masaj recuperator si magnetoterapie)

Beneficiarii sunt prezenti in general timp de 10 sedinte (2 saptamani) la terapii, dupa care incepe terapia o noua serie de beneficiari.


Cine poate solicita acest serviciu

Orice persoană cu domiciliul sau reședința în Municipiul Baia Mare, care necesită o nevoie de recuperare socio-medicală.

Pașii ce trebuie urmați

1.Se depune o cerere de furnizare a serviciilor la sediul Centrului Social ”Phoenix”, situat pe str. Grănicerilor nr.118 sau la sediul Direcției de Asistență Socială, str. Dacia nr.1;
2. se prezintă documentele medicale ( fișa de tratament de la medicul specialist balneo- fizio-kinetoterapie);
3. se prezintă fișa medicală sintetică de la medicul de familie;
4. beneficiarul este programat la furnizarea serviciilor de specialitate- kinetoterapie, fizioterapie, ergoterapie, logopedie, psihoterapie, consiliere psihologică și consiliere socială, după caz;
5. până la data începerii serviciilor de recuperare beneficiarul prezintă și restul documentelor (documente de identitate C.I., certificate naștere copii, pentru toți membrii gospodăriei, adeverințe de venit, cupon pensie, documente care atestă starea civilă).

Acte necesare

- fișa de tratament emisă de medic specialist de recuperare (balneologie, fizioterapie, kinetoterapie; psiholog –după caz);
- fișa medicală sintetică, completată de medicul de familie, privind anamneza medicală;
- acte de identitate pentru toți membrii gospodăriei;
- adeverința, care atestă statutul pe piața muncii;
- documente care atestă starea civilă (certificate căsătorie, divorț, deces- după caz).  

Unde se depun actele

Actele se depun la sediul Direcției de Asistență Socială, str. Dacia nr.1 sau la Centrul Social pentru Persoane cu Dizabilități ”Phoenix” situat pe Str. Grănicerilor nr.118.

Program preluare acte

Luni

Marti

Miercuri

Joi

Vineri

08:00 - 16:00

08:00 - 16:00

08:00 - 16:00

18:00 - 17:00

18:00 - 15:00

Pentru mai multe informații contactați: Centrul Social pentru Persoanele cu Dizabilități ”PHOENIX”

Adresa: Str. Grănicerilor, Nr. 118

Telefon: 0262-708 909