Transportul Elevilor

Cod apel: POCU/717/5/1/Reducerea numărului de comunități marginalizate (romă și non-romă) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din orașe cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populație aparținând minorității romă, prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC. Cod proiect 155102

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate prin furnizarea unui pachet integrat de servicii pentru prevenirea abandonului școlar și locuire adecvată.

Prin implementarea acestui proiect este vizată reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie si excluziune socială, prin implementarea unui pachet de servicii specifice, menite să contribuie la reducerea abandonului școlar și să ofere locuire adecvată persoanelor din zona ZUM/SDL.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Creșterea accesului și participării la educație prin acordarea de pachete integrate de servicii pentru elevii aflați în risc de sărăcie și/sau excluziune socială din zona SDL/ZUM și transportul acestora către instituțiile de învățământ din zona SDL/ZUM și nu numai

2. Evaluarea și soluționarea problematicii locuirii ilicite prin facilitarea accesului la locuire adecvată pentru persoanele din zona ZUM și furnizarea de asistență juridică și consiliere socială în vederea folosirii în condiții bune a locuințelor sociale.

Grupul țintă al proiectului este alcătuit din:

- 100 de elevi din SDL/ZUM înscriși la unitățile de învățământ liceale/profesionale – M1 (Transportul elevilor (achizitie/contractare autobuse/microbuse scolare) din SDl/ZUM către unitățile de învățământ liceale/profesionale)

- 250 persoane marginalizate din SDL/ZUM – M2 (Evaluarea și soluționarea (legalizarea situației) pe baza celor mai bune practici a locuirii ilicite/Craica)

- 650 persoane din SDL/ZUM, din care 440 Romi – M2 (Evaluarea și soluționarea (legalizarea situației) pe baza celor mai bune practici a locuirii ilicite/Craica)

Toată categoria de persoane care vor constitui grupul țintă al proiectului vor îndeplini cumulativ următoarele criterii:

- au domiciliul/locuiesc în teritoriul acoperit de SDL aprobată a municipiului Baia Mare

- sunt in risc de sărăcie sau excluziune socială prin încadrarea în una dintre categoriile definite de Eurostat (indicatorul AROPE).

Perioada de implementare: iunie 2022 – decembrie 2023.

Valoare:

Valoare

Total

2%

AFN

1.379.420,40

27.588,41

1.351.831,99