Antidrog

Cod apel: POCU/717/5/1/Reducerea numărului de comunități marginalizate (romă și non-romă) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din orașe cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC. Cod proiect 154636

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Reducerea numărului de persoane consumatoare de droguri și substanțe halucinogene din teritoriul SDL/ZUM prin acordarea de servicii specializate de dezintoxicare, asistență socio-medicală, terapie și servicii alternative.

Scopul proiectului este de a dezvolta servicii inovative la nivelul Municipiului Baia Mare, servicii care să reducă numărul de persoane consumatoare de droguri și substanțe halucinogene, oferindu-le atât servicii specializate cât și susținere pe toată perioada programului de dezintoxicare. Ne dorim ca susținerea să fie realizată  în mod integrat, atât față de beneficiar, cât și față de familia acestuia. Este important ca procesul de dezintoxicare sa fie înțeles pe deplin de beneficiar și de familie.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Furnizarea serviciilor specifice către 100 de beneficiari aflați în situație de risc și excluziune socială din teritoriul SDL/ZUM. Pentru persoanele consumatoare de droguri, la nivel de teritoriu nu există nici un serviciu care să sprijine aceste persoane și să le ofere servicii specifice nevoilor lor.

Serviciile furnizate prin acest proiect: informare și consiliere socială, servicii socio-medicale, intervenții de urgență pentru reducerea situațiilor de criză, îngrijire personală, reinserție sau reintegrare socială și socializare, cât și petrecerea timpului liber, susțin beneficiarul în procesul de dezintoxicare și îl sprijină în reluarea unei vieți sănătoase. Asigurarea serviciilor specializate antidependențe, va duce la reducerea numărului de consumatori de droguri și de substanțe

halucinogene, fapt care va genera scăderea infracționalității și creșterea imaginii pozitive a zonei marginalizate, cât și creșterea nivelului de trai și a calității vieții, în condițiile în care, beneficiarii acestor servicii se vor reintegra în societate.

Beneficiari:

Beneficiarii direcți vor fi: minim 100 de persoane care sunt consumatoare de droguri și substanțe halucinogene, aflate în situații de dificultate, printre acestea fiind persoane defavorizare aparținând etniei rome, persoane expuse riscului de sărăcie (conform GS CS), și care au domiciliul sau locuiesc în zonele incluse în SDL, cartierul Vasile Alecsandri din Municipiul Baia Mare și în Zona Urbana

Marginalizată Craica, respectiv: 20 de copii, 50 de tineri și 30 de adulți; beneficiari indirecți ai acestui proiect sunt toți locuitorii municipiului (comunitatea locală însumând 149.330 locuitori în anul 2013).

Perioada implementare: iunie 2022- decembrie 2023

Valoare:

Valoare

Total

2%

AFN

1.641.557,00

32.831,14

1.608.725,86