Formarea Profesională

Cod apel: POCU/717/5/1/Reducerea numărului de comunități marginalizate

(romă și non-romă) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din orașe cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populație aparținând minoritații romă, prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC. Cod proiect: 155225

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Creșterea calitătii vieții și reducerea riscului de marginalizare și excluziune socială pentru un număr de 930 persoane ( din care minim 80 tineri) cu domiciliul în cartierul Vasile Alecsandri din Muncipiul Baia Mare, prin dezvoltarea și implementarea unei scheme speciale de servicii active de ocupare personalizate. Serviciile de care benefiază persoanele vulnerabile din ZUM/SDL sunt servicii de ocupare: informare și consiliere profesională și mediere pe piața muncii, în vederea asigurării unui sprijin pentru angajare, și formare profesională.

Un numar de 465 de beneficiari vor participa la cursuri de formare profesională, din care 110 vor fi persoane de etnie romă. Serviciile sprijin pe piața muncii vor asigura locuri de muncă pentru 233 de persoane din grupurile vulnerabile din ZUM/SDL.

Scopul proiectului este de a dezvolta abilitățile beneficiarilor și de a-i pregati pentru identificarea și ocuparea unui loc de muncă. Vom identifica angajatori, vom încheia protocoale de coloborare cu aceștia, vom face cursuri de formare și vom sprijini persoanele defavorizate să îți găsească un loc de muncă potrivit, care să le asigure veniturile și să îi scoată asfel din zona defavorizata în care se găsesc acum.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială pentru un număr de 465 persoane din zona ZUM/SDL prin furnizarea unui pachet de servicii informare și consiliere pe piața muncii și formare profesională.

2. Facilitarea incluziunii socio-profesionale a unui număr de 233 persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială prin furnizarea unui pachet de servicii de ocupare.

Beneficiarii proiectului

Grupul țintă al proiectului este format din 930 de persoane în risc de sărăcie sau excluziune socială din ZUM/SDL (minim 80 de tineri).

Toata categoria de persoane care vor constitui grupul țintă al proiectului vor îndeplini cumulativ următoarele criterii:

- au domiciliul/locuiesc în teritoriul acoperit de SDL aprobat a municipiului Baia Mare

- sunt în risc de sărăcie sau excluziune socială prin încadrarea în una dintre categoriile definite de Eurostat (indicatorul AROPE).

Perioada de implementare iunie 2022 – decembrie 2023

Valoare:

Valoare

Total

2%

AFN

992.596,40

19.051,93

973.544,47