Încă de la vârste fragede, copiii trebuie să ştie ce şi cît trebuie să mâncăm. În acest sens, la grădința nr. 25 din Baia Mare s-a desfășurat o activitate referitoare la importanța alimentației sănătoase si echilibrate în sezonul rece, ca metodă de creștere a imunității și protejare a organismului împotriva răcelilor de sezon.
22 de preșcolari au fost antrenați de către asistentul medical din cadrul Serviciului Medicină Şcolară și Universitară să alcătuiască cu ajutorul unor imagini, o farfurie ideală, conținând alimentele care ar trebui consumate în această perioadă. Totodată le-au fost prezentate micuţilor beneficiile unei alimentații sănătoase în perioada rece.
Conceptul de farfurie ideală se referă la proporția în care sunt așezate alimentele pentru alcătuirea unei mese. Astfel recomandările esenţiale sugerate de imaginea farfuriei sunt: ½ din alimente să fie fructe şi legume, ¼ din farfurie să fie cereale integrale și ¼ din farfurie să fie alimente proteice (carne, peşte, ouă, fasole şi mazăre boabe sau sâmburi). Rămâne valabilă regula prin care se va limita consumul de alimente procesate precum mezelurile sau produsele de patiserie cu conținut ridicat de zahăr și grăsimi.