La sfârșitul acestei săptămâni, în cantina Colegiului Național ”Gheorghe Șincai”, în cadrul programului ”Săptămâna Verde” a avut loc o activitate inedită cu scopul de a preveni risipa alimentară și a adopta o alimentație sănătoasă. Așadar, managerul Restaurantul Social ASSOC împreună cu cadrele medicale din subordinea Direcției de Asistență Socială Baia Mare și personalul didactic al colegiului au creat prin joc și multă imaginație un atelier de gătit.
Pornind de la ideea că de multe ori tinerii aleg să mănânce în oraș în loc să-și încropească o masă cu produsele pe care le au în cămară sau în frigider, elevii claselor a IX-a și a X -a au fost provocați să creeze o farfurie sănătoasă pornind de la câteva alimente de bază, aflate la îndemâna oricui. Participanții împărțiți în patru echipe au alcătuit un preparat care ulterior a fost jurizat și premiat.
Elevii au conștientizat astfel importanța promovării creativității culinare, a responsabilității față de hrană și a respectului față de mediul înconjurător.